کفسابی میتواند موارد بسیار زیادی را شامل شود به همین جهت انواع خدمات کفسابی سطوح از جمله کاشی، سرامیک انواع سنگهای مرمر و موزاییکها را در بر میگیرد. برای کفسابی موزاییک و یا دیگر سطوح بایستی از روشهای متفاوتی بهره برد و با توجه به نوع سطح این روشها میتواند متفاوت باشد.
سطوح موزاییکی از نوع سنگهای نرم هستند یعنی با توجه به ترکیباتی مشخص توسط انسانها ساخته میشود و مدلهای مختلفی دارد همچنین در مقایسه با دیگر سنگها، جنس و ساختار سختی دارند. از سطوح موزاییکی میتوان در بخشهای مختلف ساختمان از جمله حیات، پارکینگ، تراس و غیره بهره برد.
معمولا سنگها به صورت کلی به دو دسته تقسیم خواهند شد دسته اول که به صورت سنگهای نرم هستند و ساختار بسیار شکنندهتر از دسته دوم که به صورت سخت هستند، دارند. این گونه سنگها به صورت موزاییک یا حالتی نازکتر مانند کاشی و یا سرامیک و غیره خواهند بود.
یکی از مزایای موزاییک این است که مقاومت بالایی در مقایسه با دیگر سطوح حتی در هنگام کفسابی موزاییک دارند. موزاییک در مقابل ضربه، فشارهای وارد شده و یا تغییرات آب و هوایی و دیگر نوسانات قادر است مقاومت بسیار خوبی از خود نشان دهد.
یکی دیگر از مزیتهای موزاییک تنوع این سطوح است که از لحاظ سایز و اندازه، رنگ، شکل و غیره دارای تنوع بسیار بالایی است و میتوان از آنها برای انواع دکوراسیونها بهره گرفت.
یکی از مصالح ساختمانی که در ساختمان سازی بسیار متداول و پرکاربرد است میتواند موزاییک باشد. برای کفسابی موزاییک میتوان از روشهای مختلفی با توجه به نوع موزاییک و یا نوع لکه بهره برد. موزاییکها به صورت کلی به دو دسته عاج دار و بدون عاج تقسیمبندی میشوند و بایستی هنگام سنگسابی آنها به مدل و نوعی که دارند توجه نمایید.
موزاییکهای عاج دار شیارهایی بر روی سطح آنها وجود دارد که ممکن انجام خدمات کفسابی را با مشکل روبرو سازند و این در حالی است که موزاییکهای بدون عاج شیاری بر روی آنها وجود ندارد و کاملا صاف هستند به همین دلیل انجام کلیه خدمات لایه برداری و ساب زنی در آنها قابل اجرا است. موزاییکها در مقایسه با دیگر سطوح کاملا صاف و استحکام بیشتری هم دارد.
سنگهایی هم به صورت سخت و محکم وجود دارند که ساختاری بسیار مقاوم دارند. این نوع سنگها در طبیعت و بدون دخالت انسان به وجود میآیند همچنین نوع بهره برداری و تراشیدن این سنگها مشکل و پیچیده است و نیاز به تلاش بیشتری دارد به همین دلیل هزینه این سنگها بیشتر از سنگهای نرم است.
اما با توجه به ساختار مقاومی که دارند استفاده از آنها در قسمتهای اصلی ساختمان ضروری است به عنوان مثال سنگ گرانیت از جمله سنگهایی است که از آن میتوان برای پله و پاگرد ساختمانهای اداری، مدارس، پاساژها و در کل مکانهای عمومی استفاده کرد.
لازم به ذکر است که برای کفسابی گرانیت باید از لقمههای الماس استفاده کرد این لقمهها کاملا محکم و با قدرت هستند و به خوبی میتوانند سطوح گرانیتی که دارای ذرات الماس هستند را ساب زنی نمایند.
ساب زنی سطوح مراحل و روشهای مختلفی دارد که باید ابتدا نوع لکه را مشخص نمایید. کفسابی موزاییک برای لکههایی که عمیق هستند بایستی با دستگاه لایه برداری انجام داده شود و کاملا از یک الی چند سانت لایه برداری شود به صورتی که ظاهر و زیبایی موزاییک از دست داده نشود.
روشهای دیگری برای کفسابی موزاییکها وجود دارد که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت این روشها چیزی به غیر از استفاده از دستگاه است.
گاهی اوقات شرکتهای ساب زنی برای انجام کفسابی ارزان استفاده از روشهای کف شویی را پیشنهاد میدهند تا به نفع مشتری هم باشد اما باید بگوییم که این کار گاهی اوقات ممکن است بی فایده باشد.
بعضی از مشکلات موجود در سنگ تنها با فرچه شویی از بین نخواهند رفت و نیاز ساب زنی خواهند داشت اما در برخی موارد برای لکههای ضعیف و یا از بین بردن گردوغبار میتوان از روش کف شویی بهره برد.
روش فرچه زنی برای سنگهای نرم و نماهای ساختمان فوقالعاده موثر و کاربردی هستند. فرچهها انواع مختلفی دارند که شایعترین آنها فرچه سیمی و پلاستیکی است. فرچههای سیمی از جنس سیم سخت ساخته شدهاند اما فرچههای پلاستیکی ساختاری پلاستیک شکل دارند که برای سطوح آهکی و یا آسیب دیده برای جلوگیری از آسیب بیشتر استفاده خواهند شد.
یکی از مسئلههای حائز اهمیت در کفسابی مربوط به قیمت است. مردم به دلیل صرفه جویی در هزینهها به جای تعویض سنگ اقدام به ترمیم آن مینمایند. قیمت کفسابی موزاییک بستگی زیادی به نوع موزاییک و متراژ آن دارد. هر چه که متراژ بیشتر باشد قیمت ساب زنی هم افزایش پیدا میکند. اما نوع ساب زنی هم میتواند تاثیر زیادی در قیمت داشته باشد.
روش فرچه زنی برای سنگهای نرم و نماهای ساختمان فوقالعاده موثر و کاربردی هستند. فرچهها انواع مختلفی دارند که شایعترین آنها فرچه سیمی و پلاستیکی است. فرچههای سیمی از جنس سیم سخت ساخته شدهاند اما فرچههای پلاستیکی ساختاری پلاستیک شکل دارند که برای سطوح آهکی و یا آسیب دیده برای جلوگیری از آسیب بیشتر استفاده خواهند شد.
یکی از مسئلههای حائز اهمیت در کفسابی مربوط به قیمت است. مردم به دلیل صرفه جویی در هزینهها به جای تعویض سنگ اقدام به ترمیم آن مینمایند. قیمت کفسابی موزاییک بستگی زیادی به نوع موزاییک و متراژ آن دارد. هر چه که متراژ بیشتر باشد قیمت ساب زنی هم افزایش پیدا میکند. اما نوع ساب زنی هم میتواند تاثیر زیادی در قیمت داشته باشد.
کفسابی موزاییک با دستگاههای مختلفی انجام داده میشود. انواع دستگاههای ساب زنی از جمله دستگاه سه فاز و دستگاه تک فاز هستند. دستگاههای سه فاز از برق پرقدرتی تغذیه میکنند و نیازمند برق سه فاز هستند اما مزیتی که دارند این است که با اولین ساب زنی مشکلات سطح را برطرف میکنند.
نکتهایی مهم درباره پاکسازی سطوح این است که برای داشتن سنگ و سطوح براق و بدون آسیب سعی کنید هر چند مدت یکبار به سراغ شرکت کفسابی معتبر بروید و سطوح خود را احیا نمایید زیرا این کار موجب جلوگیری از فرسوده شدن و رفع مشکلات سطوح شما خواهد شد.
از دیگر دستگاههای کفسابی میتوان به دستگاه ساب دستی اشاره کرد. دستگاههای کفسابی دستی دارای دقت بیشتری هستند زیرا به خوبی در دستان کفساب جای خواهند شد و کار کردن با آنها با تسلط بیشتری همراه است. اما از این دستگاهها نمیتوان برای سطوح با متراژ بالا استفاده کرد.
دستگاههای ساب زنی دستی تنها برای سطوحی که طول و عرض کمی دارند میتوان استفاده کرد این سطوح شامل سنگ آشپزخانه، سنگهای پله و پاگرد و غیره هستند.
گاهی اوقات از موزاییکها برای نما استفاده میشود البته موزاییکهای نما مخصوص هستند و با چیزی که تصور میکنید تفاوت دارند. برای پاکسازی و نماشویی این نوع موزاییکها میتوان از روشهایی به غیر از دستگاه ساب زن استفاده کرد.
به طور مثال استفاده از روش واتر جت میتواند سطح موزاییک را همراه با فشار آب کاملا تمیز نماید و البته به غیر از آن میتوان از سیلیسها هم استفاده کرد. سیلیسها سنگهای بسیار ریزی هستند که به نماشویی و خدماتی از این قبیل کمک میکنند اما هزینه استفاده از آنها میتواند با واتر جت متفاوت باشد.
سطوح موزاییکی میتوانند آسیب پذیر باشد زیرا از جنس نرمی هستند و مقاومت سنگهای سخت را ندارند به همین دلیل در هنگام شستن، پاک کردن و کفسابی موزاییک باید مراقبتهای لازم را به عمل آورید به اینصورت که سعی کنید از مواد شیمیایی استفاده نکنید. استفاده از مواد و شویندههای شیمیایی ممکن است موجب ایجاد لکه، سیاهی، کدر شدن و آسیب به سنگ شود.
موزاییک نوعی سطح است که جنسی تقریبا مشابه با بتن و سیمان دارد. مواد سازنده موزاییک با فشرده شدن و منسجم شدن به وجود میآیند. موزاییک از دو بخش اصلی ساخته شده است. بخش اول شامل لایه رویی موزاییک است که از پودر سنگ و سیمان و آب تشکیل شده است.
لایه زیرین موزاییک ساخته شده از سیمان و ماسه و آب است که حالت ضخیمتری دارد و از مقاومت بالایی هم برخوردار است. برای کفسابی موزاییکها کفساب باید تجربه لازم را داشته باشد تا هیچ گونه آسیبی به سطح رویی موزاییک وارد نکند زیرا جلوه و حالت زیبای خود را از دست میدهد.
در نهایت باید بگوییم که موزاییکها در تاریخچه ساخت و ساز نقش بسزایی دارند حتی در یونان معماران سعی در استفاده از موزاییک به عنوان سنگفرش پیاده راهها داشتند که جلوه زیبایی به شهر میبخشید و رفته رفته در کشورهای دیگر هم متداول شد.