خدمات صیقل و ساب دادن سنگ به موارد زیادی تقسیم خواهند شد یکی از این موارد کفسابی سرامیک است. سرامیکها امروزه در ساختمان سازی کاربردهای زیادی دارند از انواع سرامیکها میتوان برای بخشهای مختلفی از ساختمان از جمله آشپزخانه، پذیرایی و غیره استفاده کرد. در واقع این سطوح برای پوشش کف میتوانند بسیار کاربردی و میسر باشند.
سرامیکها دارای سطحی صاف و صیقلی هستند از جمله مزیتی که این سطوح دارند همین امر است و دلیل آن هم صیقل دادن سرامیکها قبل از قرار دادن آنها در کوره است. سطح صاف سرامیک باعث ایجاد هماهنگی و یک دستی خاصی برای کف ساختمان میشود و البته به دلیل وجود تنوع زیاد در رنگ و طرحهای مختلف میتوان از این سطوح بهره گرفت
برای انجام هر گونه عملیات لایه برداری و کفسابی سرامیک نیازمند به اقدامات خاصی هستیم یکی از این اقدامات شناسایی نوع سنگ است. معمولا سرامیکها از نوع سنگهای نرم هستند.سنگها به دو دسته نرم و سخت تبدیل خواهند شد. سنگهای نرم به سنگهایی میگویند که از ترکیب چندین ماده با یکدیگر توسط انسان ساخته شدهاند و سنگهای سخت به سنگهایی گفته میشود که در دامان طبیعت پدید میآیند.
مواد ساخت سرامیک را با آب مخلوط کرده و در قالب میریزند و بعد در کوره یا دستگاههای خشک کننده قرار میدهند تا نتیجه نهایی یعنی سرامیک به دست بیاید. البته برخی از سرامیکها دارای یک لایه لعابی هستند که وجود این روکش بر روی آنها باعث ضد آب بودن سرامیکها و یا جنبه تزئینی داشته باشد، از طرف دیگر وجود روکش لعاب باعث براق شدن سرامیک خواهد شد.
سنگهای سخت برای ساختمان سازی کاربردهای ویژهایی دارند در صورتیکه که سنگهای نرم استحکام کمتری نسبت به سنگهای سخت خواهند داشت. با توجه به اینکه سرامیک جزو سنگهای نرم است نمیتوان از آن برای بخشهایی از ساختمان که به استحکام بیشتری نیازمند است، استفاده کرد.
به طور مثال مکانهایی مانند حیاط، پارکینگ ساختمان و غیره برای استفاده از سرامیک مناسب نخواهند بود بع عنوان جایگزین میتوان از انواع لاشه سنگها و یا موزاییکها استفاده کرد. سنگسابی اینگونه سنگها به مراتب راحت از سرامیکها است زیرا سرامیکها به دلیل ساختار ظریفتری که دارند بایستی با دقت بیشتری عملیات ساب زدن روی آنها صورت گیرد.
سرامیک در حقیقت به نوعی از کاشی گفته میشود که برای پوشش کف و یا دیوار قابل استفاده است. برای تولید سرامیک بایستی از مواد خامی از جمله آلومینیوم، خاک رس، کاربید و غیره استفاده کرد.
فرآیند کفسابی سرامیک با استفاده از دستگاههای مخصوص لایهبرداری انجام داده میشود. این دستگاهها در مدلهای تک فاز و سه فاز و همچنین دستگاههای کفساب به روش دستی وجود دارند البته لازم به ذکر است که این کار بایستی با دقت بسیار زیاد و زیر نظر استاد کار ماهر و باتجربه انجام داده شود.
برای اینکه سرامیک را برای کف سطوح اجرا کنیم بایستی ابتدا زیر ساخت سرامیک کاملا صاف و هماهنگ شود به همین دلیل زیرساخت سرامیک اهمیت زیادی دارد. پاکسازی و کفسابی سرامیک با استفاده از دستگاه و روشهای مختلف مخصوص ساب زنی انجام داده خواهد شد.
یکی از این روشها فرچه زنی است. فرچهها در انواع مختلفی وجود دارند منتها استفاده از آنها توسط افراد بدون تخصص امکان پذیر نخواهد حتما برای انجام خدمات فرچه زنی، آن را به دست افراد متخصص و با تجربه بسپارید.
شست و شوی سطوح سرامیکی نوعی عملیات برای پاکسازی سرامیکهای داخل ساختمان است. فرچهها به انواع مختلفی تقسیم خواهند شد. فرچههای سیمی و فرچههای پلاستیکی.
فرچههای سیمدار به صورت سیمهای زبر هستند که اگر تجربه و مهارت کافی در کار کردن با آنها را نداشته باشید ممکن روی سرامیکها ایجاد خط و خش نمایند. برای جلوگیری از حل این مشکل در برخورد با سرامیک و کاشیهایی که ظرافت بیشتری دارند میتوان از فرچههای پلاستیکی بهره برد.
فرچههای پلاستیکی از جنس پلاستیک ساخته شدهاند و بر سطح سرامیک هیچگونه خط و خشی ایجاد نخواهند کرد. این فرچهها در سایزها و اشکال مختلفی وجود دارند و اگر بر روی سرامیکها لکه و یا مشکل بسیار زیادی وجود ندارد استفاده از این فرچهها میتواند کارساز باشد اما در غیر اینصورت باید از روشهای دیگر خدمات کفسابی بهره برد.
دستگاههای لایهبرداری از سطوح میتوانند روش موثری برای سرامیکها باشند اما به شرطی که عملیات با دقت و مهارت انجام داده شود زیرا این سرامیکها مانند سنگهای سخت نیستند که بتوان به راحتی فرآیند ساب دادن را بر روی آنها پیاده کرد. این کار بایستی طی چندین مرحله انجام شود.
مراحل انجام کفسابی سرامیک ابتدا با تمیز کردن سطح سرامیک آغاز میشود و سپس با استفاده از لقمههای مخصوص سطوح سرامیک ساب داده خواهند شد و بعد از این کار شستشو داده خواهند شد در بعضی مواقع کفساب ترجیح میدهد برای درخشندگی و مقاومت بیشتر سطح از یک لایه رزین استفاده نماید.
انجام عملیات سنگ سابی بر روی سرامیکها در واقع کاری غیر ممکن است زیرا اگر لایهایی از سرامیکها برداشته شود، سرامیک آسیب میبیند و ظاهر صاف خود را از دست خواهد داد در نتیجه باید از روشهایی که مخصوص سرامیک است استفاده کرد که کیفیت خدمت را بالا ببرد و از طرفی به سطوح آسیب نرساند.
کفسابی سرامیک و سطوحی از این قبیل باید عاری از هرگونه مواد مانند چسب، جرم، آلودگی و غیره باشد و تشخیص آن بعد از اتمام کار خواهد بود زیرا تمامی نقاط ساب زده شده بایستی کاملا یکنواخت و هماهنگ باشد تمامی قسمتها بایستی به یک میزان درخشندگی داشته باشند.
انجام کفسابی سرامیک تقریبا بر روی سرامیکها و ساختمانهای تازه ساخت و همچنین بناهای قدیمی قابل انجام است. در کفسابی ساختمان تازه ساخت به دلیل استفاده از چسب و مصالح ساختمانی ممکن است سرامیکها دچار آلودگی شوند و در نهایت به کفسابی احتیاج داشته باشند و برای ساختمانهای قدیمی میتوان گفت که این کار به دلیل وجود جرم و رسوب بر روی سرامیکها انجام داده خواهد شد.
نکتهایی که هنگام فرآیند تمیز کردن سطوح سرامیکی باید در نظر داشت این است که بعد از اتمام کار سطوح کاملا خشک شوند و هیچگونه رطوبت و اثری از آب بر روی آن باقی نماند زیرا وجود آب باعث ایجاد خطای دید میشود و ممکن است درخشندگی سطوح به خوبی دیده نشد.
همانطور که واضح است نظافت ساختمان بدون تمیز کردن کف اصلا به چشم نخواهد آمد. پس قبل از هر اقدامی بایستی ابتدا به پاکسازی سطوح کف ساختمان بیاندیشیم. کفسابی سرامیک امروزه بسیار متداول شده است زیرا اغلب در ساختمانها از سطوح سرامیکی استفاده شده است.
از سرامیکها برای مکانهایی مانند هتلها، پاساژها، تالارها و انواع مراکز خرید استفاده میشود و باید بگوییم که کاربرد بسیار زیادی در صنعت ساخت و ساز دارند به همین علت راههای زیادی برای کفسابی این سطوح در نظر گرفته شده است. دستگاههایی با لقمههای مخصوص سرامیک وجود دارند که کار صیقل دادن بر روی سرامیک را به خوبی انجام خواهند داد و هر گونه لکه و آسیب دیدگی را برطرف خواهند نمود.
دستگاههای مخصوص کفسابی سرامیک به خوبی قابلیت پاکسازی سرامیکها را دارند. این دستگاهها قادر هستند تمامی شکاف و شیارهای بین سرامیک را تمیز کنند و مانند روز اول نمایند. البته در رابطه با قیمت خدمات سنگسابی باید گفت که هر چه متراژ کار بالاتر باشد قیمت متفاوت خواهد بود و این کار بستگی به نوع و روش پاکسازی دارد.
کفساب در فعالیت پاکسازی سطوح نقش بسیار مهمی را دارد. این افراد بایستی با جنس و نوع سنگ کاملا آشنایی داشته باشند تا هنگام برخورد با سطوح به مشکل برنخورند. سطوح سرامیکی به دلیل اینکه از نوع کاشی هستند نیاز به مهارت بیشتری در کفسابی خواهند داشت.
برای از بین بردن شکافها و خطوط به وجود آمده در سرامیکها میتوان از رزین استفاده کرد. در واقع استفاده از رزین هم میتواند گزینهایی برای رفع مشکلات سرامیک باشد. رزین نوعی ماده است که به کف ساختمان زده خواهد شد. این کار به درخشندگی سطوح و مقاومت بیشتر آن کمک شایانی خواهد کرد.
البته گاهی اوقات کفسابهایی که تجربه کافی در زمینه کفسابی سرامیک را ندارند از موادی شیمیایی استفاده میکنند. استفاده از موادی مانند جوهر نمک، وایتکس و موادی از این قبیل، شاید در همان لحظه باعث سفید شدن و پاکسازی سطح شوند اما ممکن است به مرور به داخل سرامیک نفوذ کرده و باعث ایجاد آسیب دیدگی شوند.
با جدیدترین دستگاهها
کفسابی سرامیک میتواند مزایای بسیاری داشته باشد که صاف و یکدست کردن این سطوح میتواند یکی از آنها باشد از دیگر مزیتهای مهم کفسابی مقرون به صرفه بودن این خدمات است زیرا منجر به پاکسازی سطوح بدون تعویض کامل و خرید سرامیک جدید خواهد شد.
درخشندگی و رفع آسیبهای موجود در سرامیک با استفاده از دستگاههای مخصوص سرامیک سابی میتواند به داشتن سطوحی تمیز و درخشان کمک نماید.
کسب رضایت شما
از دیگر معایب استفاده از شویندههای شیمیایی در پاکسازی سطوح، میتوان به ایجاد لکه در آنها اشاره کرد. وجود لکه بر اثر استفاده از این مواد با هیچ روشی از بین نخواهد رفت و ممکن است به سنگ شما آسیب جدی برساند و شما را مجبور به تعویض سنگ نماید به همین دلیل در انتخاب روشی که برای کفسابی در نظر گرفته شده است دقت نمایید.